SU ARITMA MİNERALLERİ
Su arıtma sistemlerinde kullanılan su arıtma mineralleri gıda tüzüğüne uygun olmalıdır. Kum filtreler içinde kullanılan su arıtma minerallerinin büyüklükleri suyun arıtma kalitesini doğrudan etkilemektedir. Aktif karbon filtrelerin içinde kullanılan mineraller ise belirli dönemlerde mutlaka değiştirilmelidir. Kordon Kimya servis ekibi yapılan projelerin takibini sıkı bir şekilde yaparak gerekli dönemlerde minerallerin değişimlerini sağlamaktadır.
BİRM
Birm minerali suda çözünmüş halde bulunan demir ve mangan bileşiklerinin giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Suda çözünmediği için su arıtma minerali olarak oldukça ekonomiktir.
MIXBED REÇİNE
Mixbed su arıtma mineralleri saf su elde etmek için kullanılır. İşletmelerin maliyetlerini düşürüp kar etmesine yardımcı olur. Mixbed genel olarak sarı yada kehribar renklidir.
DOLOMİT
Ters ozmoz çıkısında tüm minerallerinden arınmış olan suya kontrollü olarak mineral kazandırarak tatlandırmak ve pHini yükseltmek için dolomit minerali kullanılır.
KUARTZ MİMERALİ
Filtrasyon sistemlerinde tank içinde yatak görevi görür. Kuartz mineralleri 1-3, 3-5 ve 5-8 olmak üzere farklı boyutlardadır. Periyodik olarak 3-4 yıl sonunda değişimi yapılmalıdır.
ANTRASİT
Çok Katmanlı Kum Filtrasyon sistemlerinde katman sayısını arttırmak ve mikron aralığını küçültmek amacı ile kullanılır. Düzenli olarak değişimi yapılması gerekmektedir.
TABLET TUZ
Tablet tuz Yumuşatma Sistemlerinde reçinenin rejenerasyonu amacı ile kullanılmaktadır. İçme ve kullanma suları için özel olarak rajine edilmiştir. Orijinal ambalajında kuru yerde depolanmalıdır.
REÇİNE
Yumuşatma Sistemlerinde suda bulunan Ca++ ve Mg++ iyonları gıda tüzüğüne uygun katyonik bir reçine vasıtası ile alınarak yumuşak su elde edilmesi sağlanır
REÇİNE
Aktif Karbon, suda renk, tat ve kokuya neden olabilecek organik maddeleri ve klor bileşiklerini adsorbe eder. Periyodik olarak 6 ayda bir kez mutlaka değiştirilmelidir.
SİLİFOZ
Silifoz sıcak veya soğuk su ile temas eden tüm metal yüzeylerde, pas, korozyon ve kireç taşı oluşumunu önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Silifoz suyun içinde dolaştığı metalin yüzeyini çok ince fakat sağlam bir fosfat filmi şeklinde kaplayarak metalle suyun temasını kesmektedir. Suda çözünen 2 -3 ppm Fosfat (P2O5 ) ( molekülleri suda bulunan ve kalıcı sertliği meydana getiren kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonatın kireç taşı halinde dolaşım sistemine çökmesini önler. Silifoz’un çözünmesi neticesinde suya geçen fosfat, kalsiyum ve mag-nezyum karbonat iyonlarının arasına girerek onu parçalar ve tekrar kireç taşı oluşumunu önler